Solskjaer rangka pelan jangka masa panjang bersama United

Oleh Ammar Hakim 7 November 2020 364
Solskjaer rangka pelan jangka masa panjang bersama United
Pengurus Manchester United, Ole Gunnar Solskjaer, menegaskan bahawa dia tidak bimbang mengenai kedudukannya dan menjelaskan dia sedang membuat perancangan rancangan jangka panjang untuk kelab Liga Perdana Inggeris yang sedang bergelut itu.

Solskjaer meratapi permulaan terburuk United sejak musim 1972-73 berikutan kekalahan 1-0 kepada Arsenal dalam aksi EPL.

United diikuti dengan kekalahan 2-1 kepada Istanbul Basaksehir dalam saingan Liga Juara-Juara (UCL), meningkatkan lagi tekanan buat Solskjaer.

Walaupun mengejutkan finalis UCL Paris Saint-Germain dan menundukkan RB Leipzig, The Red Devils tewas kepada Crystal Palace dan Tottenham sebelum ini.
 
Bekas pengurus Tottenham, Mauricio Pochettino, telah dikaitkan dengan perpindahan ke Old Trafford, tetapi bercakap menjelang perjalanan penting malam ini ke Everton, Solskjaer berkata, "Saya akan mengatakan bahawa semua perbualan saya dengan kelab telah dirancang untuk jangka masa panjang.

"Sudah tentu kita mahukan hasil jangka pendek tetapi saya telah berdialog positif dengan rancangan yang telah kita buat.

"Kami telah menanam benih, pokoknya tumbuh. Beberapa kelab hanya merobek pokok itu dan melihat apakah masih tumbuh dan melihat apakah masih terdapat air di bawahnya.

"Bagi saya, saya telah mendapat sokongan sejak dari awal lagi saya melihat gambaran yang lebih besar. Dan kelab perlu melihat gambaran yang lebih besar, kita tidak boleh berfikir dan bertindak balas terhadap satu atau dua keputusan, kita harus melihat lebih jauh ke belakang dan [bertanya] apa arah yang akan kita lalui."

United menduduki tangga ke-15 dalam Liga Perdana dengan hanya dua kemenangan daripada enam perlawanan, sembilan mata di belakang pemimpin liga, Southampton.

 

Tentang Penulis

Ammar Hakim

Komen