Sebentar tadi telah berlangsungnya majlis undian kumpulan sukan sepak takraw dalam Sukan Asia Aichi-Nagoya, Jepun 2026 yang akan berlangsung pada September depan.
Skuad regu berpasukan lelaki negara dijangka menempuh laluan mudah apabila diundi dalam Kumpulan B bersama India, Filipina dan Jepun.
Untuk rekod, kali terakhir Malaysia merangkul pingat emas acara itu pada edisi 1990 di Beijing, China.
Dalam masa sama, skuad kendalian ketua jurulatih, Ahmad Jais Baharun, itu berada dalam Kumpulan B bagi kategori regu menentang Vietnam dan Myanmar.
Kem kebangsaan hadir dengan misi mengulangi kejayaan memenangi pingat emas pada 2018 di Palembang, Indonesia.
Sementara itu, kem double wanita menyaksikan Malaysia diundi dalam Kumpulan A bertemu Vietnam, Myanmar dan Laos.
Manakala, pasukan kuadran wanita negara pula akan turun melawan tuan rumah, selain Laos dan Indonesia.